Tanker met koolwaterstof geborgen op Oosterschelde

by Hans | August 30th, 2011

Heden morgen omstreeks 08.00 uur is de Luxemburgse binnenvaarttanker ‘Connemara’ gestrand op de Oosterschelde, in de Witte Tonnen Vlije ter hoogte van Stavenisse.

Het schip was geladen met 2499 ton Koolwaterstof.  Bergingssleepboten van Multraship Salvage en Polderman spoedden zich ter plaatse.  Ondanks de snelle reactie konden de slepers ‘Zephyrus’ en ‘Delta’ het 110 meter lange schip door het snel vallende water niet meer vlot krijgen en werd besloten bij het volgende vloed getij een nieuwe poging te ondernemen.

De bergers namen diverse voorzorgsmaatregelen zoals het ter plaatse brengen van olieschermen en het mobiliseren van meerdere bergingssleepboten en een tankschip voor eventuele overslag van de lading. Ook werd een bergingsteam ter plaatse gemobiliseerd inclusief een gevaarlijke lading specialist.

Press Release: Multraship

Omstreeks 15.10 uur wisten de bergers het schip bij opkomend water gecontroleerd vlot te trekken. De ‘Connemara’ is vervolgens naar de Krammersluizen gesleept alwaar een duikinspectie zal plaatsvinden. Op het eerste gezicht is er geen visuele schade geconstateerd aan schip en/of haar lading.

Related Posts:

Leave a Reply

Damen Shipyard Group
Robert Allan Ltd
DMT MARINE EQUIPMENT
Transport & Offshore Services
Bogazici Shipping
Sanmar Denizcilik A.?
Alphatron Marine
Sea Conquest Marine Surveys & Consultancy
W.K.M. Cornelisse Trading B.V.
Astilleros Armon
Van Wijngaarden Marine Services B.V.