KOTUG doet ludieke recordpoging met “30 kneeboarders achter sleepboot SD Rover”

by Hans | August 31st, 2012

Tijdens de Wereld Haven Dagen in Rotterdam gaat KOTUG een poging doen om een nieuw wereldrecord “de meeste kneeboarders achter één sleepboot” neer te zetten.

De sleepboot “SD Rover” zal dertig ervaren en professionele kneeboarders voortslepen in het gebied tussen de Erasmusbrug en Hotel New York in Rotterdam (Wilhelminakade). De recordpoging vindt plaats op vrijdag 7 september a.s. om 17.00 uur stipt. Wij nodigen u van harte uit om dit spektakel te aanschouwen!

Ludieke recordpoging: Normaliter verricht een sleepboot haar werk in de havens en sleept zij grote oceaanschepen de haven binnen en naar buiten. Door middel van deze actie wil KOTUG aan het jonge publiek laten zien dat Rotterdam echt een gave haven is en er altijd wel iets te beleven valt in deze dynamische stad. KOTUG wil aan jong talent laten zien dat de haven volop carrièremogelijkheden biedt! Dankzij teamwork en goede relaties zit er veel muziek in de Rotterdamse haven.

Over KOTUG: Als internationale maritieme dienstverlener heeft KOTUG veel kennis en ervaring opgebouwd in de wereld van mobiliteit op het water. Duurzaamheid en innovatie zien wij als een uitdaging; groen denken èn doen zit in de genen van KOTUG en haar medewerkers.  Goede voorbeelden hiervan zijn het gebruik van walstroom en LED verlichting aan boord, het “groene paspoort”, herbruikbare filters, de omschakeling naar zwavelvrije brandstof en het winnen van de brandstofcompetitie in de haven van Rotterdam. Sinds maart jl. is de eerste hybride sleepboot van Europa, de E-KOTUG, operationeel in de haven van Rotterdam.

Sponsoren: Dankzij de loyale support van Damen Shipyards, Endenburg, Earth Water, Milot Reizen, RTS Waterfun, Superrebel en Vermeer Workwear  en een goede samenwerking met de Stichting Wereldhavendagen kon deze recordpoging tot stand worden gebracht

Press Release Kotug

Related Posts:

Leave a Reply

Sanmar Denizcilik A.?
Robert Allan Ltd
Transport & Offshore Services
DMT MARINE EQUIPMENT
Bogazici Shipping
Sea Conquest Marine Surveys & Consultancy
Alphatron Marine
Van Wijngaarden Marine Services B.V.
W.K.M. Cornelisse Trading B.V.
Astilleros Armon
Damen Shipyard Group