KOTUG levert maatschappelijke en sportieve bijdrage

by Hans | April 18th, 2013

Op 14 april 2013 hebben 14  sportieve medewerkers en relaties van KOTUG de ABN Marathon van Rotterdam gelopen en hebben gezamenlijk een afstand van 211 km afgelegd.

Naast deze sportieve prestatie, hadden de KOTUG teams ook een maatschappelijk doel voor ogen en wisten bij de relaties van KOTUG geld op te halen voor twee fondsen:

  • CCU Fonds (www.ccufonds.nl). De ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa zijn twee chronische darmaandoeningen die nog steeds ongeneeslijk zijn. Zolang de medische wereld naar de oorzaak zoekt, kiest het CCU Fonds voor een maatschappelijk offensief. Door onderzoek wil het CCU Fonds de complicaties rond deze aandoeningen inzichtelijk maken. Doel daarvan is maatschappelijke acceptatie af te dwingen, de beschikbaarheid van gericht werkende medicamenten voor alle betrokkenen te waarborgen en klachtgerichte medische begeleiding te versterken.
  • Stichting Nationaal Fonds Verminderde Weerstand (www.verminderdeweerstand.nl)  Stichting Nationaal Fonds Verminderde Weerstand financiert op structurele wijze onderzoeksprojecten in het vakgebied immunologie. Want alleen door beter inzicht te krijgen in de oorzaak van immuun deficiënties en door het ontwikkelen van nieuwe behandelmethoden kunnen we patiënten een beter leven bieden.

Na afloop van de marathon werden de lopers, hun partners en fondsen verwelkomd met hapjes en drankjes bij restaurant Nul10. De lopers kregen een sportmassage, een service die beschikbaar gesteld werd door Redwise Crewing. In het lentezonnetje werden de lopers verrast met een in kristal gegraveerde hardloper, aangeboden door Crystal Specials.

Daarna werden de cheques uitgereikt aan CCU-fonds en Stichting Verminderde Weerstand, die beiden blij verrast waren met het ingezamelde geld. Het KOTUG team heeft een mooi bedrag van € 17.600,- weten op te halen; een maatschappelijke topprestatie. Namens de fondsen bedankt KOTUG alle sponsoren voor hun donaties!

Annemarie van den Broek van het CCU Fonds: “Het CCU Fonds dankt de lopers van KOTUG voor de tweede keer op rij voor de enorme sportieve prestatie en het prachtige geldbedrag dat hiermee nu beschikbaar komt voor het Rotterdamse onderzoek onder jonge IBD patiënten”. 

Guido Brouwer van Stichting Verminderde Weerstand: “Wat hebben jullie, naast een topprestatie, ook een prachtbedrag ‘binnengesleept’! Heel welkom voor ons jonge fonds. Hiermee kunnen we de wetenschap ondersteunen om onze afweer beter in beeld te krijgen. We moeten immers klaar zijn voor het gevecht tegen de resistente bacterie die er al begonnen is”.  

Related Posts:

Leave a Reply

Van Wijngaarden Marine Services B.V.
Sea Conquest Marine Surveys & Consultancy
Alphatron Marine
Transport & Offshore Services
W.K.M. Cornelisse Trading B.V.
Sanmar Denizcilik A.?
Damen Shipyard Group
DMT MARINE EQUIPMENT
Bogazici Shipping
Robert Allan Ltd
Astilleros Armon