Koninklijke onderscheiding Leo Schuitemaker

by Hans | April 25th, 2014

Vanochtend heeft Burgemeester Klijs van de gemeente Moerdijk een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Leo Schuitemaker. Hij is nu Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
 
Hij ontving deze onderscheiding vooral naar aanleiding van zijn jarenlange vrijwilligerswerk voor de Vereniging ‘De Binnenvaart’. Bijna vijfentwintig jaren geleden was hij één van de oprichters van deze vereniging en vervolgens twintig jaren bestuurslid, eerst tien jaren als secretaris en vervolgens tien jaren als vice-voorzitter. Daarna werd hij hoofdredacteur van het magazine ‘Binnenvaart’, dat wordt uitgegeven door Vereniging ‘De Binnenvaart’. Die functie bekleedt hij tot de dag van vandaag. Daarnaast verricht hij tal van andere vrijwilligersactiviteiten voor deze vereniging, waarvan hij sinds 2010 erelid is en die inmiddels bijna 3500 leden telt.
 
Bij de toekenning van deze koninklijke onderscheiding heeft ook nog als overweging een rol gespeeld dat hij jarenlang actief was in de Vereniging van Havenmeesters van Nederland en dat hij al vele jaren publicaties over de binnenvaart verzorgt, o.a. voor het blad ‘Sleep- en Duwvaart’, daarbij puttend uit een groot eigen foto-archief.
 
Leo Schuitemaker was in zijn dagelijks leven tot aan zijn pensionering in 2012 Projectleider Vaarwegkenmerken bij Rijkswaterstaat.

Related Posts:

Leave a Reply

Robert Allan Ltd
Van Wijngaarden Marine Services B.V.
W.K.M. Cornelisse Trading B.V.
Bogazici Shipping
Transport & Offshore Services
Sanmar Denizcilik A.?
Alphatron Marine
Sea Conquest Marine Surveys & Consultancy
Astilleros Armon
Aksis
DMT MARINE EQUIPMENT
Damen Shipyard Group