Damen eert Serco met tentoonstelling

by Hans | February 28th, 2011

Damen Shipyards in Gorinchem heeft in de ontvangsthal een tentoonstelling ingericht over de gigantische order die de werf in 2007 kreeg van de Britse onderneming Serco. De werf leverde Serco in drie jaar tijd 29 schepen ‘op tijd en binnen budget’.

De order had een waarde van 160 miljoen euro en was een van de grootste opdrachten ooit in het ruim 75-jarig bestaan van de scheepswerf. Het pakket bestond uit schepen naar bestaande ontwerpen, waaronder loodsboten, sleepboten, duwbakken, multipurpose werkvaartuigen, een snel bevoorradingsschip en een wereldwijd inzetbaar ondersteuningsvaartuig. Andere zijn aanpassingen gebaseerd op de vaste concepten die Damen in zijn programma heeft zitten. De vaartuigen varieerden in lengte van 12 tot 86 meter. Ze werden gebouwd op de Damenwerven in Nederland, Polen en Roemenië. De tentoonstelling geeft een beeld van de werkzaamheden, met aardige detailfoto’s, onder meer die van de ondertekening van de 29 contracten.

De contractondertekening voor de levering van een hele vloot schepen. (Foto Damen Shipyards)

Serco verleent diensten verleent aan overheidsorganisaties en bedrijven op een heel breed terrein. De publieke sector neemt 90% voor zijn rekening. Het bedrijf is actief in 30 landen en er werken meer dan 70.000 mensen. De nieuwe vaartuigen maken deel uit van een vloot van circa 110 schepen die Serco inzet voor de Britse Marine.

Damen streeft ernaar tweemaal per jaar een expositie in te richten in de ontvangsthal in Gorinchem. Eerdere exposities hadden als thema: ‘Na werktijd’ (producten als resultaat van hobby’s van medewerkers); ‘Dank u Wel’ (een keuze uit de ontvangen relatiegeschenken) en ‘Amels’ (over de jachtbouwafdeling). De Serco-expositie is vrij toegankelijk op werkdagen tijdens kantooruren van 9 tot 17 uur en loopt door tot 24 juni. Op 8 juli opent de volgende tentoonstelling met als thema ‘Damen Schelde’, over de activiteiten voor de marine. (JCK)

(Source: www.schuttevaer.nl)

Related Posts:

Leave a Reply

Sea Conquest Marine Surveys & Consultancy
Alphatron Marine
Damen Shipyard Group
DMT MARINE EQUIPMENT
Sanmar Denizcilik A.?
Astilleros Armon
Bogazici Shipping
Van Wijngaarden Marine Services B.V.
W.K.M. Cornelisse Trading B.V.
Transport & Offshore Services
Robert Allan Ltd